perjantai 13. huhtikuuta 2018

Hankkisiko korsetin?

Selailin päivänä muutamana netissä jumppa-asuja. Hankinta ei nyt juuri ole ajankohtainen, sillä vyötärönmitta ei ole vielä kovin paljoa pienentynyt. Keventäjissä vyötärö mitataan kerran kuussa. Olisi houkuttavaa kiristää mittanauhaa hiukkasen... Minua on aina ihmetyttänyt, minne vyötärö katoaa vuosien mittaan. Lihominen on tietenkin yksi suuri syy, mutta leventäisikö lapsen saanti myös?

Ajauduin sivustolle nimellä Biancaneve. Suomalainen yritys valmistaa korkeatasoisia (hinnasta päätellen) sisätreenivaatteita. Kiira Korvelle on oikein nimikkomallisto. Yllätys oli, että yritys valmistaa myös korsetteja! Tämä olikin uutta! Totta kai tiedän aluasukorsetit, ja itselläkin on ollut sellainen, mutta nämä korsetit palvelevat ihan muuta tarkoitusta!

Muotoilevista alusvaatteista minulla on sen verran käyttökokemusta, että vain viimeisessä hädässä! Sovitin innoissani, kokeeksi, korkeavyötäroisiä alushousujani, joita olen säilyttänyt kaiken varalle. Vyötärö kyllä supistui, mutta läskit nousivat isolle rullalle rintaliivien alapuolelle 😫. 

Mutta palataanpa korsetteihin! Sivustolla kerrotaan, että korsetin säännöllinen käyttö muokkaa vyötärörasvoja siirtymään jonnekin muualle, ja tuloksena on hoikka uuma. (Korsetti on korkea, joten ehkeivät läskit rullautuisikaan niin pahasti). Tämä on liian hyvää ollakseen totta - vai onko? Sivustolla kerrotaan myös, että fitness-urhelijat käyttävät korsetteja vartalonmuokkaukseen. 

Tieto kiihdytti minua kovasti. Minulta hupenee laihtuessa mahanröllykkä ihan viimeiseksi, jos ollenkaan. Nyt näin vanhana siis tuskin ollenkaan. Entäs jos hankkisin korsetin? Ne näyttivät kuvissa oikein mukavilta.

Mutta. Niiden on varmaan tarkoitus olla tiukkoja, ja saisinkohan nivelrikkoisilla sormillani hakaset kiinni? Ja korsetti pitää pestä joka käytön jälkeen, siis joka päivä. Ehkä tuloksen saamiseksi sitä pitäisi käyttää yölläkin? Oikeastaan pitäisi olla kaksi korsettia. Toisaalta, noin 70 euroa yhdestä korsetista ei olisi suuri sijoitus, jos sillä saisi vyötärön takaisin ilman rasvaimua tai kirurgin veistä. Tuo summa hupenee helposti taivaan tuuliin. Yritys hehkuttaa, että korsetti helpottaa selkäkipuja ja antaa hyvän ryhdin. Niin että sen käyttö ei olisikaan pelkkää turhamaisuutta. 😀

Surffailin netissä ja muitakin korsettimerkkejä löytyi. Myös seksikkäitä iltojen iloksi 😏. Eihän korsetti itse asiassa uusi keksintö ole, on vaan jäänyt pois käytöstä. Kaikissa historiallisissa filmeissä mademoisellet ja madamet on vyötetty korsetteihin, joita kamarineidit kiskoivat kireälle. Hoikkuus oli taattu, sillä ei korsetti yllä varmaan voinut syödä juuri mitään. Sukkahousujen aikakausi päästi sitten kuristetut vartalot valloilleen. 

Olen ihmetellyt sitä, miten prinsessat ja filmitähdet esiintyvät 1-2 kuukautta synnytyksen jälkeen hoikkina kuin pajunvitsat? Minä käytin äitiysvaatteita ainakin puoli vuotta. Filmitähdillä kuulemma voi olla salaisina aseinaan tekovatsa ja sijaissynnyttäjä. Mutta ei kai prinsessoilla sentään? Mutta luulenkin nyt, että heillä voi olla korsetti! 
Harkitsen vakavasti vyötärökorsetin hankintaa. Kesällä sen käyttö kyllä hieman arveluttaa. Hikoiluttaakohan se? Ehkä vasta syksyllä? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti