lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pieni(n) pudottaja!

Olen ollut Keventäjien jäsen nyt 4 kuukautta ja yhden viikon. Elättelin alkuun toivoa puolen kilon viikkopudotuksesta, jolloin olisin nyt kahdeksan kiloa keveämpi. Se olisikin riittänyt minulle oikein hyvin. 

Ikävä kyllä näin ei käynyt, ei sinne päinkään. Sain alkuun 1500 kcal:n kalorirajoituksen. Se määräytyy omien taustatietojen, painotavoitteen ja tavoiteajan perusteella. Parin ensimmäisen viikon aikana paino laskikin vähän, kunnes pysähtyi kolmeksi viikoksi. Korjasin syömisteni laatua ja kalorimäärääkin ohjelma pudotti. Ja kannusti joka viikko: älä lannistu, jatka sitkeästi. 

Vaan kyllä lannistumisen tunne on 0-viikoilla ihan lähellä. Pidin kuuliaisesti ruokapäivää ja sen avulla olikin helppo pysyä ruodussa. Ohjelma on siitä mukava, että se piirtää painonpudotuskäyrää. Kun nyt katselen omaani, siinä näkyy laskuja, pieniä tasanteita, 4 nousua. Mutta kokonaisuutena se on laskeva. Painondeksikäyrä näyttää samanlaiselta. Alas on menty, muttei vielä tavoitteessa. Vyötäröltä on lähtenyt 5 senttiä, ja se onkin paras tulokseni. Keskimäärin painonpudotus on ollut 260 g viikossa!!! Mitäs siitä sanot? Hurjaa, he he!

Joitakin viikkoja kalorirajani on ollut 1200 kcal, mikä on Keventäjien alaraja. Saisin nostaa sitä, jos pienentäisin painotavoitetta tai pidentäisin tavoiteaikaa. En ole kuitenkaan tehnyt näin, sillä kalorimäärä on riittänyt hyvin.   Kertaakaan ei ole ollut nälkä eikä vilu. Seuraava ateria on aina kolmen tunnin päässä. Jos söisin makeita leivonnaisia, pitäisi tinkiä ruuasta, mutta en ole juurikaan kaivannut niitä. Rasvaton vaniljajugurtti, rahka ja marjat tyydyttävät makeannälän. Ja noin alhainen kalorimäärä sietää äitienpäivä- ja synttärikakun palaset. 🍰.

Jos itselläsi on ylipainoa kymmeniä kiloja, voit hymähdellä minun muutaman kilon (7 kg) tavoitteelleni. Helppohan tuo on! Eikä oikeastaan edes tarvitsisi! Mutta kun. Mutta kun minä olen kovin lyhyt ihminen, vain 156 cm. Kun ylikilot asettuvat lyhyeen varteeni, ne sekä näkyvät että tuntuvat, iso maha eturintamassa. Kerroinkin jo aiemmin, etteivät toppahousuni mahtuneet päälle. Ja tiukkaa teki muidenkin vaatteiden kanssa. 

Piti valita, laihdutanko, vai lähdenkö ostamaan suurempia uusia vaatteita. Vaaka kallistui laihdutuksen puolelle. Kehtaan sanoa, että ulkonäkö oli tärkein syy, mutta myös hitusen yläkanttiin pyrkivä verensokeri on toinen tekijä. Lisäksi minulle ilmestyi refluksioireita, joita iso maha vain pahentaa. 

Mutta! Nyt juuri tällä viikolla painoni on laskenut oudon paljon. 😲. Kokonainen kilo viikossa! Ihan käsittämätöntä! Voin hyvin, ei mahatautia, ei treeniä, ei paastoa, ei mitään muutosta normaaliin rytmiini. Olisikohan rääkätty ja perin pohdin sekoitettu aineenvaihduntani viimeinkin herännyt uuteen ravitsemukseeni??? Lopussa kiitos seisoo?Patrck Borg on vakuuttanut, että lopulta kilot lähtevät kolisten.  Milloin on "lopulta"? 

Ehkä vaakaani on tullut vika. Tai ensi viikolla on tullut kilo lisää ☹️. Niin tai näin, epäilen, että minusta tulee Keventäjien ainaisjäsen. Oppisinkohan lastaamaan lautaseni joskus ilman vaakaa? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti