keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kesä keittiössä

Ennen vanhaan lapset laitettiin maalle kesäksi mummolaan, jos vain oli mahdollista. Minäkin olen ollut kesämummolan hoitajana jo 15 vuotta. Työssä ollessani voitiin tietysti pitää kullannuppuja vain omana loma-aikana. 

Lapsenlapsia on ollut vaihteleva määrä kerrallaan, yhdestä kolmeen. Pikkuiset olivat vain muutaman päivän, sittemmin viikon. Mukava puoli asiassa on, että lapset ovat päässeet maalle, lähelle luontoa. Paras juttu on kaikille ollut tietysti uinti ja sauna. Jokainen oppi arvostamaan saunan lämpöä polskuteltuaan kylmässä järvivedessä. 

Veden äärellä piti tietenkin vahtia lapsia koko ajan. Uimataito oli mitä milloinkin, mutta veteen oli kova hinku eikä sieltä olisi heitä tahtonut saada pois millään, vaikka koko lapsi oli ihan sininen kylmästä. 

Virkistystoiminnan lisäksi iso juttu on aina lasten muonitus. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Ruokien valmistus ja keittiön raivaus. Lasten ruokkiminen ei mene ihan niin helposti kuin kahden aikuisen, vaan on pitänyt kokata vähän erilaisia aterioita. Parilla lapsella on terveyssyistä ruokarajoituksia, joten siinä on lisähaastetta mökin keittiöhenkilökunnalle 😀 . 

Niinpä kesämummolan henkilökunta, siippani ja minä, odotamme aina kovasti nukkumaanmenoaikaa. Nyt vietämme parhaillaan taukoa kahden mökkileiriviikon jälkeen. Mitä nyt sattuu olemaan tyttären perheen koira hoidossamme heidän pitkänpuoleisen lomamatkansa ajan. 

Vaikka olenkin iloinen kesäleiriviikkojen ollessa pian ohi, toisaalta iloitsen siitä, että voimme tarjota vaihtelua kesänviettoon näille lapsille ja nykyisille murkuille. Ja hengähdystaukoa heidän vanhemmilleen. Ei ruuanlaittoa, ei pyykinpesua. Ei järjestyksenpitoa.

Teini-iän jälkeen he tuskin enää tulevat mökille meidän luoksemme. Tai saa nähdä. Jospa meillä on ollut niin kivaa, että tulevatkin...! Ainakin lettuja on aina saanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti