lauantai 18. marraskuuta 2017

Käpälöintiä! 👎🏽👎🏽👎🏽

Viime aikojen kuuminta hottia on puhuminen ja kirjoittelu seksuaalisesta häirinnästä. Herra Trumpinkin (poliittiset) edesottamuksetkin ovat jääneet vähän jalkoihin. "Metoo" 😀. Tarkoitan, että osallistun keskusteluun, vaikkakaan minua ei muistaakseni ole ahdisteltu. 

Ilmiö on saanut nykyisenlaisen nimenkin, ööö, milloin? Jokunen vuosi sitten? Ennen vanhaan tuonkaltaista lähestymistä sanottiin käpälöinniksi. Tai hipelöinniksi. Tai likistelyksi. Nämä nimet ovat nyt ajateltuna aika kilttejä. Ne antavat ymmärtää, että toiminta on kesyä. "Ahdistelu" esimerkiksi kuulostaa tosi pahalta. 

Sen sijaan tyttöjen ja naisten nimittely seksuaalisin termein ei aikoinaan kuulostanut ollenkaan kiltiltä. Huora. Lumppu. Lehmä. Kiertopalkinto. Tällaista huutelua oli. Mutta ei minulle. 

Mutta ei minua ole ahdisteltu seksuaalisesti, ainakaan fyysisesti. (En laske muutamaa vislausta nuoruudessani sellaiseksi). Olen kai valtakunnan ainoa. Ainakin päivälehdessä väitettiin, että ihan varmasti jokainen  nainen on joutunut ahdistelun kohteeksi. Se panee minut ihmettelemään, miksi ei 😮 ? Olin/olen epäviehättävä? En koe menettäneeni mitään, vaikka olen säästynytkin kourimiselta. 😀. Iho nousee kananlihalle, sillä ei-toivottu kosketus mahtaa tuntua tosi iljettävältä. 

Entisen työtoverini miehen tiedettiin lähentelevän mielellään naisia. En tiedä, oliko työtoverini siitä selvillä. Kaikki muut kyllä olivat. Mies oli lyhyenläntä, tukevanpuoleinen, kalju eikä kasvoiltaankaan mikään komistus. Ja näillä avuilla hän sitten luuli pärjäävänsä naismarkkinoilla! 

Vanha naapurin setä tykkäsi puhua navanalusasioista, sekä omistaan että muiden. Kun seurustelin, se vasta oli hänelle herkkua! Kuulin melko suorasukaisia vihjailuja (oletetuista) sänkyhommista. Ällöttävää! Tuon kai voisi nykytermein määritellä seksuaaliseksi ahdisteluksi. Pappa nukkuu nyt mullan alla ja jutut on juteltu.

On toki minunkin peppuani silitelty, mutta ei ollenkaan vastentahtoisesti. En millään tajua, miten mies ei tajua, milloin nainen/tyttö ei oikeasti halua kontaktia. Aikoinaan vastahakoisen teeskentely kuului kosiskelurituaaleihin. Miehen kuului ymmärtää kainon pyristelyn ja oikean kieltäytymisen ero. Ei ole miehilläkään aina helppoa! Ehkä joku ressukka oikeasti uskoo, että vastaanpyristely onkin vain leikittelyä? Vaan jos nainen pyristeleekin kaikin voimin? Eikö kello kilise?

Kaipaisin ahdistelijoiden omia kertomuksia. Ahdistellut ovat kyllä kertoneet kokemuksistaan lisääntyvässä määrin, mikä on hyvä. Odotan, että vaikkapa IS avaa ahdistelijoiden tunnustukset-sarjan. Yritettäisiin sitten edes ymmärtää, vaikkei voida hyväksyäkään. Ja mitenkä näitä ihmispoloja voisi auttaa - heidän elämästään puuttuu selvästi jotain. Eikä se ehkä ole pelkästään seksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti