lauantai 17. kesäkuuta 2017

Talkoissa

Tuo mainio talkooperinne on vielä olemassa! Olen ollut taloyhtiöiden pihatalkoissa monetkin kerrat, mutta nytpä pääsin oikein isoon tapahtumaan töihin. 

Sain pyynnön tuttujen kautta Hyvinkäällä pidettäviin Rollo-kisoihin, jotka olivat viime viikonvaihteessa, pe-su kisat ja ma-ke leiri. Rollot ovat 7-12 vuotiaiden kilpauimareiden SM-kisat. Osallistujia huoltajineen ja valmentajineen oli noin tuhat. Ei vähän! Osallistuvia uimaseuroja oli Rovaniemeltä aina etelään asti. 🏊🏻🏊🏻🏊🏻

Osallistujat majoitettiin neljälle isolle koululle. Minut sijoitettiin yhden koulun majoitusvalvojaksi. Kaksi aamuvuorossa, kaksi iltavuorossa ja yksi yöllä, eli valvonta oli 24-tuntista. Luokkia oli "minun" koulussani 16, liikuntasali (tosi iso) ja 2 eristysluokkaa sairastatapauksille.

Luokkien ovet pidettiin lukittuina, ja kun uimarit saapuivat, me valvojat kävimme avaamassa ne. Sain tietysti kurkistaa samalla luokkiin, ja usko pois, ne olivat kodikkaan näköisiä, kun patjoja oli lattialla vieri vieressä ja monennäköistä peittoa ja makuupussia niiden päällä. Ja kasseja. Ja vaatteita. Ja pyyhkeitä. Kengät jätettiin ala-aulaan ja niitä oli! 
 

Ateriat tarjottiin muualla, mutta meillä oli iltapala. Noin 300 nälkäistä putsasivat pöydän tunnissa, ja me valvojat juoksutimme pöytään lisää sitä mukaa kun tarvittiin. 

Näiden päivien jälkeen tuntui, kuin vatsa olisi pienentynyt. Joku oli mitannut askelmittariinsa kertyneen 20 000 askelta! Kyllä meille tuotiin ruokakin, joten nälissään ei tarvinnut olla. Ja istumaankin ehti. 

Yöunet jäivät vähiin, kun iltavuoro päättyi klo 23 ja aamuvuoro alkoi klo 6.45. Jännitin vähän, miten pitkiin yöuniin tottuneena pärjäisin. Mutta ei ongelmaa! Meno oli niin vilkasta ja mukavaa, että väsy tuli vasta kisojen jälkeen. 
 
Leiriin kuuluu aina disco. Oli ihana mähdä, miten tyttöjen hiukset oli letitetty ja kiedottu mitä upeimpiin kampauksiin, ihan suit sait parissa tunnissa. Ja takaisin tultiin käsivarsissa Diandran nimmarit. Ja näkyi glittertoppejakin 😀. 

Olen tosi iloinen, että sain vielä näin iäkkäänä kokea tällaisen suurtapahtuman! Jos tarvitsisin vielä CV:tä, laittaisin tämän työn ilman muuta siihen 😀 . Ja ilman suurta talkoolaisjoukkoa tällaisesta tapahtumasta tulisi seuroille taloudellisesti mahdoton. Hattua nostan myös valmentajille, jotka hyväntuulisina vetivät ryhmiään koko viikon, kuka milläkin lomallaan. Rolloissa ui monta tulevaa huippu-uimaria. 🏅🏅🏅

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti