torstai 29. kesäkuuta 2017

Eläinlasten vuodenaikal

Pienet eläinten poikaset ovat minusta ihan vastustamattoman suloisia. Nyt kesällä näkee lampaita, joita on tuotu töihin maisemanhoitajiksi. Jarrutan heti, kun sellaisia näen. Viimeksi näkemässäni laumassa oli myös neljä karitsaa! 

Karitsat ovat lähes yhtä söpöjä kuin Lambi-mainoksessa. Kaksi valkoista karitsaa olivat selvästi kaksosia. Yksi tummanruskea oli joukon vanhin ja yksi musta varmasti kuopus. Kyllä olivat terhakoita. Pikkupässit, musta ja ruskea, vähän puskivatkin toisiaan! Emolampaat jättimäisine utareineen syödä rouskuttelivat tyynesti jälkeläisistään piittaamatta. Olisin tosi mielelläni nähnyt imetystuokion, mutta nyt ei sattunut olemaan se hetki. 

Kävin tänään eräällä puistolammella,  jossa on vesilintuja. Ihan vartavasten lintujen vuoksi sinne menin. Yksi sorsapoikue siellä oli: niin pienen pieniä, aivankuin olisivat kuoriutuneet eilispäivänä! Ja heti vaan itse syötävää etsimään! Eipä taida emo mitään nokkiin tuoda. Pikku tavi ui hurjaa vauhtia ympäri lampea, sukelteli ja singahti pintaan kuin korkki. 

Vasikoita en ole nähnyt pitkään aikaan. Ne eivät tietenkään ole niin paijattavan kokoisia, mutta kun annat sormesi vasikan suuhun, se imee niin että vatsanpohjasta ottaa. Vauvahan se on! 

Olin yhtenä vuonna matkalla pääsiäisen aikaan, ja hotellin aulaan oli rakennettu
aitaus untuvikoille, lapsivieraiden iloksi tietenkin. Tipuja lienee ollut kymmenkunta. Kyllä moni muukin aikuinen kuin minä vietti aikaa pikkutipuja katsellen. Ne kasvoivat viikon aikana ihan selvästi. 🐥

Harmittelen, etten muista enää kovin hyvin oman koirani pikkupentuaikaa. Etenkään en muista, miltä se tuntui kädessä, kun se oli käteen mahtuvan kokoinen. Jos en muistaisi pissalätäköitä ja kakkoja sisällä niin hyvin, toivoisin että pentuaika olisi vähän pidempi. 

Kissanpentua kaipaisin helliteltäksi. Sellaisen hankkiminen ei ole järkevää,  se kasvaa liian nopeasti ja koirani ei ehkä tykkäisi. Kellään ystävällänikään ei ole kissaa tarjolla tilapäiseen kissanikävään. En yhtään ihmettele, että vanhainkodeissa käyvät koirat ilahduttavat vanhoja ihmisiä. Kuulemma joissain laitoksissa on omia kissojakin. Minä ainakin tahtoisin oman kissan! 

Sitten kun täytän 80 vuotta, pyydän lahjaksi itselleni loman maatilalle. Sellaiselle, jossa on monenlaisia eläimiä, joita saisi käydä
rapsuttelemassa ja silittelemässä. 😃 🐥 🐕 🐑 🐄 😺 . Niin paljon minua lapsettaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti